Přemýšlíte nad tím, jak zařadit volně rostoucí bylinky do své stravy? Chcete jíst o něco zdravěji a připravit i pro členy rodiny něco, co jim bude chutnat? Vajíčková pomazánka s bylinkami je výborná možnost, jak s tím začít.
Je rychlá, levná a plná bylinek. Budete překvapeni, jak všem zachutná. Nejvhodnější čas pro její přípravu je jaro, ale můžete klidně bylinky obměnit a udělat si ji kdykoli.
Vajíčková pomazánka s bylinkami – ingredience
Budeme potřebovat:
- 4 uvařená vejce na tvrdo
- 2 lžíce změklého másla
- 1 malý sýr lučina nebo sýr podobného typu
- 2 hrsti bylinek (medvědí česnek, kopřivy, bršlice kozí noha, řeřicha, orsej jarní atd.)
- sůl a pepř
- 3 okurky a 5 ředkviček (není nutné)
- na ozdobu můžete přidat jedlé květy (sedmikrásky, fialky, šeřík, rozrazil, pažitku apod.)
Postup přípravy najdete v tomto videu, inspirujte se 🙂
Upozornění:
Bylinky medvědí česnek i orsej jarní je nutné sbírat jen v době, kdy ještě nezačaly kvést. Jakmile mají květy, již je nesbíráme.
Bylinky klidně použijte dle svého vlastního výběru a podle toho, co právě v přírodě roste. Dá se jich použít opravdu hodně, toto je taková jarní varianta, ale záleží na Vás, které bylinky použijete.
Přeji Vám dobrou chuť a budu ráda, když napíšete, jak Vám vajíčková pomazánka s bylinkami chutnala.
Krásné dny Vám přeje
Petra
PS: Možná také přemýšlíte nad tím, kdy je nejvhodnější čas pro kterou bylinku a stává se Vám, že některou bylinku nestihnete nasbírat, protože Vám uteče její nejvhodnější čas a když si na ni vzpomenete, už neroste. Právě proto jsem sepsala Kalendář sběru bylinek a dávám Vám jej k dispozici zdarma, ať už vždy víte, kdy kterou část bylinky sbírat.
Napište komentář