Snažím se omezovat pečivo, ale na kváskový chleba mám pořád ještě občas chuť. Často přemýšlím, co si na něj namazat. Pomazánka z červené řepy je úžasná varianta, vyladila jsem její chuť a teď ji dělám pořád znovu a znovu, protože se jí nemůžeme nabažit.
Ochutnejte ji taky, pomazánka z červené řepy je lahoda, které nikdy nebudete mít dost.
Pomazánka z červené řepy – suroviny na přípravu
3-4 červené řepy
1 cibule (skvělá je červená, ale není to nutné)
1-2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
1-2 lžičky balzamikového octa
sůl, pepř dle chuti
bylinky dle chuti a možností na ozdobu (sedmikrásky, fialky, medvědí česnek apod.)
Příprava
Řepu je nutné předem uvařit, aby byla měkká. Vychladlou ji dáme do mixéru, přidáme cibuli, česnek (raději jeden stroužek, další můžete následně přidat, bude-li to třeba). Přidáme olej, ocet, sůl a pepř.
Raději se vším opatrně a méně, přidat se dá vždy. Rozmixujeme tak, aby zůstaly malé kousky řepy nebo lze mixovat úplně dohladka, záleží na Vás, co preferujete.
Potom ochutnáme, můžeme přidat česnek, sůl, pepř či ocet balsamiko, abychom pomazánku podle sebe dochutili.
Já ji nechávám spíše jemnou, aby vynikla chuť řepy, ale tato kombinace je pro mě dokonalá, takže málokdy musím dochucovat.
Nejraději ji mám namazanou na kváskovém chlebu, ale je výborná i s bagetou, žitným chlebem apod.
Aby krásně vypadala na talíři, můžete ji posypat sedmikráskami, fialkami, nebo přidejte česnek medvědí apod.
Pomazánka z červené řepy je úžasná, její příprava je velmi jednoduchá, ale ta chuť stojí za vyzkoušení 🙂
Vyzkoušejte a napište, jak chutnala Vám. Krásné dny.
Petra
PS: K této pomazánce se úžasně hodí bylinky. Můžete je přidat přímo do pomazánky nebo je posypat nahoru na chléb s pomazánkou. Seznam bylinek s návodem, kdy a co sbírat si můžete stáhnout zdarma na Vás e-mail.
Napište komentář