pesto z česneku medvědího

Pesto z česneku medvědího, které vydrží rok i déle

Pesto z česneku medvědího je moc dobré a navíc je to jeden z nejlepších způsobů, jak si zachovat sílu česneku medvědího i na podzimní a zimní měsíce. Je to velmi snadné, moc dobré a především, je to jeden z velmi mála způsobů, jak si zachovat česnek medvědí v jeho plné síle, chuti i vůni. Toto pesto z česneku medvědího Vám vydrží klidně rok i déle, mám osobně vyzkoušeno.

Co potřebujeme na pesto z česneku medvědího

  • 200 gr česneku medvědího – cca plná velká mísa
  • 2 lžičky himalájské soli (raději dejte méně a ochutnejte, případně dosolte)
  • 250 – 300 ml kvalitního olivového oleje za studena lisovaného
  • je možné přidat jakékoli oříšky, semínka, sušená rajčata apod., ale v základní variantě není nic z toho třeba a i tak je pesto velmi dobré
  • můžete přidat i parmazán nebo sýr podobného typu, já nepřidávám, ale kdo chce, ať si klidně přidá

Postup přípravy pesta z česneku medvědího

Na to, jak si pesto z česneku medvědího vyrobit doma a zajistit, aby Vám vydrželo rok i déle, se podívejte ve videu, které jsem pro Vás natočila:

Toto pesto je skvělé na těstoviny. Já mám moc ráda špagety (nebo jiné těstoviny) s tímto pestem a jemně posypané oříšky a parmazánem, je to lahoda. Přidat můžete také jedlé květy, aby talíř vypadal vesele.

Pesto z česneku medvědího si můžete také jen tak namazat na chleba a nebo si z něj vyrobit různé dipy. Doporučuji vyzkoušet avokádo rozmíchat s tímto pestem, vznikne úžasný dip k tortilám, zapečené zelenině apod.

Možností, jak pesto zužitkovat je spoustu a navíc úžasné je to, že vydrží v této podobě rok i déle a Vy si jeho chuť a ozdravnou sílu můžete využít i v zimě či brzy na jaře, kdy do těla potřebujeme dostat bylinkovou sílu a energii.

Pokud vyzkoušíte, budu ráda, když  napíšete, jak Vám toto pesto z česneku medvědího chutnalo. Přeji dobrou chuť a krásné dny.

Petra

PS: Podívejte se na video o tom, kde v přírodě česnek medvědí najít a jak jej bezpečně poznat. A stáhněte si i můj kalendář sběru bylinek, ať víte, co a kdy v přírodě sbírat.

About The Author

Petra Harazímová

Mou vášní je předávat Vám jednoduché a osvědčené návody, jak se vyhnout chemickému koktejlu, který dnes obsahuje komerčně vyráběná kosmetika a místo doplňků stravy a různých preparátů využívat léčivou a blahodárnou sílu bylinek. Můj příběh si přečtěte zde >>

Napište komentář

* Povinné údaje