bylinková nádivka

Bylinková nádivka

Bylinková nádivka je osvědčený recept, který připomíná tradiční ( Velikonoční ) nádivku, ale je přece jen o něco zdravější, vyzkoušejte jej. K dispozici Vám dávám svůj osvědčený návod, který jsem natočila ve videu.

Můžete však experimentovat a nádivku udělat podle svého. Také bylinky můžete použít nejen ty, které přidávám já ve videu, ale dá se jich použít mnohem více, záleží především na tom, ve kterém období budete nádivku dělat, tomu přizpůsobte výběr bylinek.

Bylinková nádivka – ingredience

  • 6 rohlíků
  • 4 – 5 hrstí bylinek (medvědí česnek, kopřiva, petržel, řeřicha, pár listů pampelišky a orseje jarního)
  • 4 vejce
  • sůl, pepř, kurkuma
  • sušená bazalka a oregáno
  • můžete přidat cca 2 dcl mléka – kravské, makové, mandlové apod.

Návod na přípravu bylinkové nádivky najdete ve videu, inspirujte se…

Pozor na to, že česnek medvědí i orsej jarní se v přírodě sbírají jen tehdy, dokud ještě nezačaly kvést, poté už je nepoužíváme.

Pokud chcete vědět, kdy je ten nejlepší čas pro sběr bylinek, kdy přesně sbírat nať, květ, listy, plody apod., tak jsem pro Vás sepsala Kalendář sběru bylinek, který si můžete zdarma stáhnout na svůj e-mail. Najdete v něm 50 nejznámějších bylinek s přesným určením, co a kdy v přírodě sbírat.

Přeji Vám dobrou chuť a bylinkám zdar 🙂

Petra

PS: Budu ráda, když napíšete, jak Vám bylinková nádivka chutnala nebo klidně přidejte i svůj vlastní recept.

 

About The Author

Petra Harazímová

Mou vášní je předávat Vám jednoduché a osvědčené návody, jak se vyhnout chemickému koktejlu, který dnes obsahuje komerčně vyráběná kosmetika a místo doplňků stravy a různých preparátů využívat léčivou a blahodárnou sílu bylinek. Můj příběh si přečtěte zde >>

Napište komentář

* Povinné údaje